Birman Cinsi Kediler Hakkında Bilgiler

Birman Cinsi Kediler Hakkında Bilgiler

Güzel bakışları ile dikkatleri üzerine çeken Birman cinsi kedi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazı tam size göre. Bu yazımızda bu cins kedinin genel özellikleri, fiziksel özellikleri ve bakımı hakkında bilgiler vereceğiz. Birman cinsi kediler fazla neşeli bir yapıya sahiptirler. Adeta bir insan gibi konuşmaya çalışırlar. Sosyaldirler. Akıllı bir yapıları vardır ve çok kolay öğrenirler. Meraklı yapılarından dolayı araştırmacı özellikleriyle bilinirler. Bir dedektif gibi çevresini inceler ve analiz eder. Yalnız kaldığında yapmayı en çok seveceği şey, etrafını keşfe çıkmak olacaktır. Sahiplerine çok düşkündürler. Kedi sahiplendirme isteği bulunan kişiler için güzel bir seçenektir. Ev kedisi olma niteliği taşırlar. Evde az vakit geçiren kişiler için uygun bir seçim değildir. Kucakta durmayı çok severler. Çocuklarla güzel ilişkiler kurarlar. Bu sebeple çocuklu ailelerin tercih ettiği kedilerin başında gelirler. Yabancılarla da iyi anlaşırlar. Uysal yapıları ile kendilerini kolaylıkla sevdirirler.

Birman Cinsi Kedilerin Fiziksel Özellikleri Hakkında Bilgiler

Birman cinsi kedilerin tüyleri genellikle uzun ve kabarıktır. Tüylerinin renkleri genellikle krem rengi ve tonlarından oluşur. Tüyleri boyun bölgesinde yoğunlaşır. Büyük gözlere sahiptir. Gözleri mavi renktedir. Konuşmaya ve miyavlamaya çok eğilimlidirler. 12-15 yıl arası yaşam sürelerine sahiptirler. Ağırlıkları ortalama 4,5-5 kg aralığındadır. Birman kedisinin kulakları kısadır, kulaklarının uçları uzun bir yapıdadır. Sert ve kaslı bir gövdeye sahiptir. Kuyruğu kalın bir yapıda ve tüylerle kaplıdır. Burnu küçük ve siyah renktedir.

Birman Cinsi Kedilerin Bakımı Hakkında Bilgiler ve Kedi Sahiplendirme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birman kedisinin uzun tüyleri sürekli bakıma ihtiyaç duymaktadır. Tüylerinin düzenli olarak taranması gerekmektedir. Taranmadığı takdirde tüyleri düğüm düğüm olabilir, bunun sonucunda da istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. İlkbahar aylarında daha fazla tüy dökecekleri için bu zamanlarda ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar. Suyu çok sevdikleri için banyo yaptırmakta zorluk çektirmezler. Ilık suyla düzenli olarak banyo yaptırabilirsiniz. Tırnak bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. 15 günde bir tırnak bakımı yapılmalıdır. Böylece uzayan tırnakları canını yakmayacak, yürümesini engellemeyecektir. Birman kedisi kalıtsal hastalıklara sahip olup, kalp rahatsızlığına çok yatkındır. Bu yüzden oldukça kaliteli mamalar ile beslenmeli, düzenli aralıklarla veterinere götürerek bakımları ve kontrolleri yaptırılmalıdır. Kedi sahiplendirme isteği olan bireyler için bu ayrıntı çok önemlidir.

Bir cevap yazın